laupäev, 4. aprill 2015

Linnupesa ehk Suure Reede kook

Tsauki-tsauki!

Suurel Reedel tuleks teha üks suur kook, seda parem kui see eriline on.
(retsept pärit mu vägevast kalendrist)

Vaja läheb:
180g kaerahelbeid
70g demera suhkrut
150g suhkrut
150g võid
2 muna
200g jahu
1 tl soodat
1 sl kakaod
200g tumedat šokolaadi (mina kasutasin tumedat ja piimakat pooleks ehk 100g+100g)
100g metspähkleid
2karpi Milka toorjuustu
1 suurem pakk M&M komme pähklitega

Kuumuta ahi 180kraadini. Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga. Sega 4,5 dl kuuma vett kaerahelvestega ja jäta 10minutiks seisma. Lisa suhkur, pehme või ja munad. Haki jämedalt pähklid ja šokolaad (väga piinarikas töö kui šok jahe on). Sega jahu, sooda ja kakao (mõeldud on ilmselt suhkruta kakaod kuid mina kasutasin Oboy magusat ja ei olnud ka midagi hullu). Lisa kaerahelbemöginale jahusegu ja pähklid-šokolaad. Sega hoolikalt. Vala see kemüüse kõik vormi ja pane u 20minutiks ahju (kuna küpsetasin maal siis hoidsin u 30-40min ahjus ja ikka jäi seest kergelt vedel). Kui põhi valmis, siis tõsta kook vormist välja jahtuma. Samaks ajaks võta külmikust välja ka toorjuust, et see kaunistamise ajal kivikõva ei oleks.

Uurista koogi keskele u 10cm laiune auk. Mina ei uuristanud põhjani vaid tegin väikse lohu ja kõik mis lohu tegemisest tekkis panin nö serva peale :) Pane kogu toorjuust tordipritsi sisse (tähekese otsikuga) ja kaunista "pesa" nii nagu oleks see okstest. St ära tee kreemist ühtlast pikka jutti, vaid 3-5cm pikkuseid triibukesi, kõik eri pidi.. Kui kogu kook on kaetud toorjuustuga siis vala keskele kommid ja valmid ta ongi!

Häid Pühi!



Söömiseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar