laupäev, 4. aprill 2015

Pulgakoogid ehk täiskasvanute pulgakommid

Tsauki-tsauki!

Ühel ilusal laupäeva õhtul teleka ees istudes jäi silma ja kõrva Vilma reklaam stiilis "kuidas keeksist pulgakook sai vaata sealt ja sealt..". No ma siis vaatasin, ja see ei tundunud sugugi keeruline. Surfasin nats veel netis ja leidsin ka küpsistega sama asja retsepti. Siinkohal jagan Teile neid mõlemaid!

Vaja läheb:

(küpsistest pulgakook)
2 pakki Selga küpsiseid (mina võtsin kakao ja kondentspiima omasid - kumbagi 1 pakk)
2 karpi magusat toorjuustu (firmat ei mäleta, aga maitsed olid šokolaadi ja karamelli omad, kumbki u 150g)

(keeksist pulgakook)
1 kott keeksipulbrit (kui sa just usin ei ole, kes ise ka keeksi taigna teeb, mina ei olnud)
2 karpi magusat toorjuustu (võtsin samad mis, küpsiste jaoks)

Pulkadeks kasutasin puidust grillvardaid

Glasuurimiseks kulub väga palju šokolaadi, mina sain hakkama 3 paki glasuuršokolaadiga (pakend oli mingi punane - nagu maitseainetel - ja pidi koti viskama 10minutiks keeva vee sisse, et glasuur sulaks).

Kaunistamiseks võib kasutada seda, mida hing igaldab. Mul ihaldas nonparelle, šokolaadist piklike kaunistusi ja kuivatatud aprikoosi ja kirsi puru (purustasin ise ilmselgelt).

Kõigepealt küpseta valmis keeks ja pane see (rõdule) jahtuma. Samal ajal purusta kaunistuseks mõeldud kirsid ja aprikoosid. Kontrolli keeksi ja tunnista endale, et selle jahtumine võtab veel palju aega. Purust köögikombainis mõlemad pakid küpsiseid ja sega kokku toasoojade toorjuustudega (mina segasin kõik omavahel kokku aga teoreetliselt võiks ka segada nt šok. küpsised šok.toorjuustuga ja kondentspiima küpsised karamelli toorjuustuga). Seejäerl vooli saadud massist pallikesed ja pane need külmkappi tahkuma (Kui kauaks?Ma ei tea!Retseptis oli ühes et a´la terveks ööks ja teises 15minutiks. Seega mina jätsin nad sinna niikauaks kui ma ei viitsinud enam tahkumist oodata ja ettevalmistused glasuurimiseks olid tehtud).

Kui keeks on vahepeal jahtunud siis purusta ka see köögikombainis ja sega toorjuustuga. Edasi talita samuti nagu küpsistega.

Pane kaunistused valmis erinevatesse kaussidesse. Sulatatud šokolaad vala kitsasse ja kõrgesse anumasse. Samas ei tohiks anum olla liiga kitsas, pea meeles et pallikesed tuleb glasuuri sisse kasta. Kui ettevalmistused tehtud, siis võta küpsise pallid külmikust välja. Torka grillvarras otsapidi šokolaadi sisse, siis palli sisse. Kui pallike kindlalt pulga otsas kasta see glasuuri sisse ning seejärel kaunistuse sisse. Kuivatatud puuviljade puhul kastmine ei toimi, tuleb neid peale puistata. Nüüd on sul välja otsitud anum, kuhu pulgakooke panna ja kindlasti on sul seltis sõbrants kes tasakaalutut anumat koogikestega paigal hoiab ;) Korda tegevust kuni pallikesed on otsas.

Sama tee ka külmikust võetud keeksipallikestega ja maitsev ta ongi!

Ausalt väga aeganõudev ettevõtmine aga see-eest on rõõmu palju, kui söömiseks läheb ;)


Söömiseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar