Tsauki-tsauki!
Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama sellest kui ma järgneva toidu valmistamiseks varustamas käisin. Ostsin seda ja teist kui ühtäkki ma aju lakkas töötamast ning ma valisin lillkapsast. Kodus selgus, et lillkapsast ma küll koju ei toonud. Fain! Ehk siis poes oli järgmine seik: seisan juurikate letis ja loen, et näed siin on lillkapsas. Vot kui tore, seda mul vaja oligi! Jess! Ise veel mõtlesin, et natsa veider, et see ilusti kilesse pakitud on (mitte toidukilesse mässitud vaid sellises pakendis nagu kommid). No vörris, mind ei morjendanud ka see, et seda lillkapsast ennast näha ei olnud vaid ainult need rohelised lehed seal ümber.. Mõtlesin, ongi väike kapsas kes lehtede vahelt veel välja polnud kasvanud..
Ooo-ei! See ei olnud lillkapsas ning peale supi valmistamist, guugeldamist ja suuremat detektiivitööd selgus, et tegemist oli hoopis jääsalatiga. FEIL level 10 000 000 000 000! (punastan ka nats)
Igatahes.. ei riku supi maitset mingi kapsas ega salat, imehea supi valmistamiseks läheb vaja:
(Kogustega on täna veits tuksis, pane tunde järgi.)
Poe nr 3 karbi jagu tükeldatud kõrvitsat
Pool pisemast jääsalatist
1 pakk suitsupeekonit (130g Rakvere)
törts vett
1 karp merevaiku (parim pidi kukeseentega olema aga sobivad ka teised, nt tavaline)
Haki peenemaks ja pane vähese veega keema jääsalat (kui oled tubli ja ostad poest lillkapsast - haki ja keeda seda!). Keeda seda kuni salat hakkab värvi muutma ja on peaaegu pehme. Lisa kõrvits (kui su kõrvitsatükid on külmutatud siis lase neil ikka enne sulada ka) ja keeda kuni kõik potis on pehme. Samal ajal haki peeneks peekon ja prae krõbedaks.Võta saumikser ja lase poti sisu püreeks. Lisa potti ka karp merevaiku ja mikserda uuesti läbi. Maitse! Imeline, kas pole?! Kui oled soola-armastaja, lisa törts seda kaa siis. Kuid arvesta, et ka peekon on soolane!
Serveerides viska supile ka praepeekon ja lase hea maitsta!
(Kui oled eriti tubli, lisa kaunistuseks ka midagi rohelist, nt frillist.)
Söömiseni!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar