laupäev, 28. veebruar 2015

Reede ehk burgeri aeg

Tsauki-tsauki!

Reede on selline imeline päev, mil võib teha selliseid toredaid sööke, milleks muul ajal aega või tahtmist pole. On reede, võta vabalt! Võta burger! ;)

Kotlet või on see pihv?:
600g veisehakkliha
1 punane sibul
5 küüslaugu küünt
2 tl Worcester kastet (Heinz)
2 tl ketšupit
1 muna
(soola ja pipart, riivsai)

Hamburgeri kukleid (6tk)
Lehtsalatit
Juustu
Värsket kurki
Tomatit
Marineeritud kurki
Ananassi (konserveeritud, viilutatud)
Kreeka kastet
Ketšupit
Majoneesi
Grillisalat (Felix)
Santa Maria Taco Sauce (hot)
Ja raba kokku kõike manti, mis sulle veel meeldib!!

Alusta sellest, et peenesta sibul ja küüslauk. Siis sega kausis käega kokku hakkliha, sibula-küüslaugu segu, Worcester, ketšup ja muna. Kui sulle tundub see liiga maitsetu, siis lisa ka soola ja pipart. Kui tainas on liiga vedel siis viska nats riivsaia hulka, saab tummisem.

Haki kurk, tomat, lehtsalat ja juust niisuguseks nagu sulle meeldib, et oleks hea burksi vahele torgata. Isiklikult eelistan viile. Kui toores mant on burksi-valmis, siis kuumuta pann ja vooli taignast saiaga sama suured kotletid ja pista pannile. Veiseliha ei soovitata väga kaua küpsetada, pidi kiirelt kuivama, seega ära väga mune. Kui kotletid hakkavad kuju võtma, kuumuta ka teine pann, pane sinna törts Saaremaa soolast võid ja kuumuta läbi ka burksi-saia alumised pooled. Saiad taldrikule, sinna otsa lehtsalat ja juust. Edasi otse pannilt kuumad kotletid. Selle kõige otsa lao mida iganes su süda soovib (ära unusta kastmeid!). Samal ajal pane ka burksi-saia "katused" sooja ning lajata kõige otsa. Ja ongi maitsev!



Söömiseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar