Tsauki-tsauki!
Mul on köögis selline vahva kalender nagu Kuma Kirjastuse "Maiasmoka kalender 2015" ja see on põhimõtteliselt parima kalender ever! Tänu sellele toredale asjale leidsin ma endale uue lemmiku :)
Retsept on järgmine:
4 muna
120g suhkrut
125ml jahu
1tl küpsetuspulbrit
3sl magustamata kakaopulbrit
(mina olen pannud magusat kakaopulbrit 4tl ja mõnekümne g võrra suhkru kogust vähendanud)
200g toorjuustu
2dl vahustatavat vanillikastet (mina ei tea, mis peen asi see on, vahukoor käib kah)
1sl kamajahu
2dl Taarapõllu mustsõstrakrõpse (nendest peensustest ma jälle miskit ei tea, panin üles sulatatud mustsõstraid nr 1 karbi jagu)
100g tumedat šokolaadi (mis mulle ei maitse, seega käiku läks piimašokolaad)
Kaunistamiseks söödavaid kuivatatud lilleõisikuid. (neid mul taas ei olnud, mina kaunistasin kahe kiivi ja ühe granaatõunaga)
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks (kui küsid, milline on tugev vaht, siis ma vastata ei oska, tegin nii nagu jumal juhatas kuigi päris paarist minutist vahustamisest kindlasti ei piisa). Sega omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber. Nüüd sega ettevaatlikult jahu-kakao-küpsetuspulber muna-suhkru vahule. Kuumuta ahi 225 kraadini, vala biskviittainas küpsetuspaberile, silu ühtlaseks ja küpseta paar minutit 225 kraadi juures, seejärel alanda kuumust 220 kraadini ning küpseta veel 5 minutit.
Tõsta biskviit ahjust välja, keera teistpidi (küpsetuspaberile) ja eemalda küpsetuspaber (pealmine). Keera biskviit küpsetuspaberiga rulli ja lase täielikult maha jahtuda.
Vahusta vanillikastet (mille sa oled asendanud vahukoorega :D), kui see on peaaegu vahtus siis lisa ka toorjuust ja kamajahu ning vahusta ühtlaseks massiks. Määri täidis biskviidile, jättes tagumisest äärest paar cm katmata (muidu voolab täidis välja aga head manti pole raisata). Puista peale mustsõstrakrõpsud/mustsõstrad ja keera täidisega biskviit rulli. Sulata šokolaad ja vala rullikesele. Kaunista lillõitega (või millega muuga, kui sulle lilli süüa ei meeldi).
Söömiseni!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar